Peace Education Program

Peace Education Program


Hösten 2017 och hösten 2018, stod Ny Livslust som värd för fredskursen Peace Education Program som arrangerades på Studiefrämjandet i Eskilstuna.


Kursen handlar om fred och att upptäcka våra inre resurser. PEP bidrar till att utveckla attityder, beteenden och verktyg som behövs för att leva i harmoni med dig själv, andra och den omgivande naturen.   Den vänder sig till både vuxna och ungdomar.


Kursen innefattar tio studietillfällen där ett särskilt tema tas upp varje gång. Dessa är: fred, uppskattning, inre styrka, självkännedom, klarhet, förståelse, värdighet, val, hopp och välbefinnande.


PEP är byggt på filmade avsnitt från fredsambassadören Prem Rawats internationella framträdanden. I pauser emellan finns utrymme för frivilliga reflektioner, tankar och funderingar. Inga betyg, inga rätt eller fel.  Programmet startade 2008 som ett rehabiliteringsprogram för fängelser, där det använts med stor framgång. Sedan 2012 har det använts i allt större utsträckning  både i statliga och privata institutioner, föreningar, organisationer, studieförbund och utbildningscentra. Programmet används för närvarande i 82 länder och har översatts till 36 språk. (maj 2018)


Organisationen bakom PEP är TPRF – The Prem Rawat Foundation – en internationell ideell stiftelse som har kurser över hela världen. Stiftelsens syfte är att tillgodose människors behov av mat, vatten och fred.


Avgiften på 150 kr är självkostnadspris för arbetsbok samt för de häften som ingår vid varje tillfälle, och erläggs vid kursstart.


Starta egen kurs: Har du deltagit i studiecirkeln Peace Education Program - eller hört talas om kursen - och vill presentera detta i en förening, institution eller företag, kan du få hjälp och vägledning med att komma igång. Läs mer om detta här: www.pepsverige.se/starta-pep.html


Läs mer om kursen här: www.pepsverige.se


Introduktionsvideohttps://vimeo.com/106527722